NEAPINED

Έως 9.500€ η επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Προσοχή στα δικαιολογητικά

Πληθώρα δικαιολογητικών απαιτεί η αίτηση φυσικού προσώπου για να ενταχθεί στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2.

Θα μου πείτε, όλοι έχουμε συνηθίσει με το γεγονός ότι όλες οι συναλλαγές στην Ελλάδα απαιτούν υπομονή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για επιδότηση. Κατά συνέπεια ας δούμε ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους πολίτες και φυσικά τι δικαιούνται από τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

  1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας των ωφελουμένων,
  2. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr) των ωφελουμένων,
  3. Έντυπο Ε1 ή μισθωτήριο συμβόλαιο από το www.gsis.gr ή Ε9, από τα οποία θα προκύπτει ότι ο ωφελούμενος έχει δικαίωμα εγκατάστασης και είναι ιδιοκτήτης/μισθωτής του σημείου,
  4. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος (στην περίπτωση που δηλώνει απόσυρση) προγενέστερη της 01.01.2013 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους.
  5. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα που θα επιλεγεί.
  6. Επίσημη προσφορά για το σημείο επαναφόρτισης και τον τύπο που επιλέγεται σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη της Δράσης,
  7. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση των ωφελουμένων, η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους.
  8. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας / συγκυριότητας Υπεύθυνη Δήλωση, με την δηλώνουν την συναίνεση τους για να καθίσταται ο ένας συγκύριος εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εκχωρούν την απαίτηση τους στον συγκύριο (στην περίπτωση απόσυρσης).
  9. Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (μόνον για Άτομα με Αναπηρία)
  10. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να πιστοποιεί το ότι ο ωφελούμενος εντάσσεται στην κατηγορία των πολυτέκνων

Για περισσότερες λεπτομέρειες τηλεφωνήστε στο  2131513767, πάντα για τον Δεύτερο Κύκλο του Κινουμαι Ηλεκτρικά – Ώρες λειτουργίας 10.00-15.00

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

  • Επιδότηση 30%  αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μέγιστο ποσό 8.000 ευρώ.
  • Επιδότηση 30% και έως 8.000 ευρώ για μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς.
  • Επιβράβευση απόσυρσης με 1.000 ευρώ και επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή 500 ευρώ.

Άρα το συνολικό ποσό για το φυσικό πρόσωπο μπορεί να φτάσει και τα 9.500 ευρώ

Στο μεταξύ δίδεται:

  • Επιπλέον επιδότηση 1.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου σε ΑΜΕΑ.
  • Επιπλέον επιδότηση 1.000 ευρώ για οικογένειες με τουλάχιστον τρία εξαρτώμενα τέκνα (1.000 ευρώ για τρία εξαρτώμενα τέκνα, και επιπλέον 1.000 ευρώ ανά επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο έως και 4.000 ευρώ).
  • Επιπλέον 1.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου και μικρο-αυτοκινήτου σε νέους έως 29 ετών.

Παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα εκχώρησης δικαιώματος είσπραξης επιδότησης στην εταιρεία πώλησης.

Αυτά σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις για τα φυσικά πρόσωπα. Για τις εταιρίες,  θα ακολουθήσει και άλλο ρεπορτάζ από το Caroto.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!