NEA

Με πόσα ευρώ θα γεμίσουμε τα ρεζερβουάρ μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Όλο και πιο κοντά στα 3 ευρώ κοντοζυγώνει η βενζίνη στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών βενζίνης, που δημοσιεύει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η βενζίνη η 100άρα πωλείται κατά 2,536 ευρώ, αλλά σε πολλά νησιά πωλείται έως και 2,80 ευρώ, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στα ελληνικά νοικοκυριά. Σε σχέση με πέρυσι η αύξηση ξεπερνά το 40% με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Σε κάθε περίπτωση η απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων προσφέρεται 2,337 ευρώ, ενώ το Diesel Κίνησης διατίθεται στην τιμή των 1,966 ευρώ. Στο μεταξύ και το υγραέριο κίνησης (Autogas) προσφέρεται στην τιμή των 1,117 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με λιγότερο από 100 ευρώ δεν πρόκειται να γεμίσουμε το ρεζερβουάρ μας, αυτή την περίοδο. Με το βλέμμα στις αποδράσεις του Αγίου Πνεύματος ας υπολογίσει ο καθένας πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει με το όχημα του και ας γεμίσει το ρεζερβουάρ με την κατάλληλη ποσότητα.

Να τονιστεί ότι και η κάρτα καυσίμων που δόθηκε στους δικαιούχους, μάλλον σαν ασπιρίνη λειτούργησε και δεν θεράπευσε την τσέπη του καταναλωτή από τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Πάντως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει επέκταση του μέτρου της κάρτας καυσίμου, ενώ έχει αποκλείσει κάθε κουβέντα για μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!