NEA

Βρετανία: Τέλος η επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα τερματίσει την επιδότηση 1.500 λιρών (πάνω από 1.700 ευρώ) που καταβάλλεται σε αγοραστές ορισμένων νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να επικεντρωθούν σε άλλα οχήματα, προκαλώντας την οργή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με αυτό το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2011, η κυβέρνηση «υποστήριξε την πώληση σχεδόν μισού εκατομμυρίου» ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είπε σε δήλωσή του στέλεχος της αγοράς αυτοκινήτου. Πλέον ο στόχος είναι η υποστήριξη άλλων τύπων ηλεκτρικών οχημάτων: ταξί, μοτοσυκλέτες, φορτηγά, φορτηγά και οχήματα προσβάσιμα σε αναπηρικά αμαξίδια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει ότι το 2030 θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη χώρα και είχε ήδη ανακοινώσει από τον Μάρτιο την παροχή 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών για να φτάσουν οι δημόσιοι φορτιστές τις 300.000 έως το 2030.

«Η απόφαση να αφαιρεθεί η επιδότηση για τα plug-in αυτοκίνητα στέλνει λάθος μήνυμα» και έρχεται «τη χειρότερη στιγμή» για έναν τομέα που δεν έχει ακόμη ανακάμψει από την πανδημία, κατήγγειλε ο Mike Hawes, διευθύνων σύμβουλος της SMMT, της βρετανικής βιομηχανίας,  σε ανακοίνωσή του.

«Είμαστε πλέον η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά που δεν έχουμε κανένα αρχικό κίνητρο αγοράς για ηλεκτρικά αυτοκίνητα», είπε.  “Για να γίνουν (τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα) προσβάσιμα σε όλους, χρειαζόμαστε πτώση των τιμών”, πρόσθεσε η ένωση χρηστών του δρόμου RAC, λέγοντας ότι είναι “απογοητευμένη που η κυβέρνηση επέλεξε να τερματίσει την επιδότηση σε αυτό το πεδίο”.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!