NEA

Η Pagani Huayra Codalunga κοστίζει όσο μία Centodieci

Η περίεργη αλλά ειδική αυτή έκδοση της Huayra θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα έμπνευση αφορά μία έκδοση με μακριά ουρά, και με την ονομασία Huayra Codalunga. Η εκκίνηση του πρότζεκτ έγινε το 2018 και χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για να οριστικοποιηθεί το σχέδιο.

Πρόκειται για επιθυμία δύο πελατών της εταιρίας, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το ειδικό τμήμα της εταιρίας που φτιάχνει τα one-off μοντέλα. Η έκδοση αυτή αντλεί την έμπνευσή της από τα αυτοκίνητα με τις μεγάλες ουρές που έτρεχαν στο Le Mans την δεκαετία του 1960.

Κάτω από το μεγάλο πίσω καπό βρίσκεται ο γνωστός V12 κινητήρας με απόδοση 851 ίππους και 1.100 Nm ροπής. Όλο το πίσω μέρος είναι ανοιχτό, με μία νέα ειδική εξάτμιση και χρήση ελαφρών υλικών που κατεβάζει το βάρος στα 1.290 κιλά.

Όπως είπαμε θα κατασκευαστούν μόλις πέντε κομμάτια, το κάθε ένα εκ των οποίων αποτιμάται στα 7 εκατομμύρια ευρώ (και έχουν πωληθεί όλα βεβαίως).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!