NEAPINED

Ξέρετε πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Αθήνα; Συνθήκες ασφυξίας από τα ανέλεγκτα οχήματα

Ξέρετε πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας; Την απάντηση δίνει ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος σε παρέμβαση του ανέφερε ότι η περιφέρεια καλείται να διαχειριστεί την ομαλή κυκλοφορία 2.500.000 οχημάτων. Ένα νούμερο εντυπωσιακά μεγάλο για ένα οδικό δίκτυο που δεν επαρκεί για την κυκλοφορία τέτοιων αριθμών.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα λεγόμενα του Προέδρου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κ. Βασιλάκη ότι στην Ελλάδα το 1/3 των οχημάτων δεν συντηρείται, τότε μιλάμε για μια ασφυκτική εικόνα τόσο σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό όσο και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα των οχημάτων στην πρωτεύουσα.

Μάλιστα σχέση με τις χώρες της ΕΕ, στην Ελλάδα πωλούνται 120.000 οχήματα τον χρόνο και εισάγονται 80.000 τον χρόνο. Δηλαδή ετησίως μπαίνουν στην κυκλοφορία συνολικά 200.000 και αποσύρονται μόνο 50.000. Έχουμε ετήσια αύξηση των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Ελλάδα της τάξης του 3% όταν στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!