NEA

Ξεμένουν από βενζίνη στον Κηφισό, ξεμένουν και στις ΗΠΑ

Μία πολύ περίεργη όσο και ενδιαφέρουσα τάση παρατηρείται αυτόν τον καιρό στις ΗΠΑ, όπου η βενζίνη ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία το όριο των 5 δολαρίων το γαλόνι.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε γράψει πως μία από τις αιτίες για το κυκλοφοριακό στον Κηφισό είναι και τα αυτοκίνητα που ξεμένουν από καύσιμο. Πρόσφατες αναφορές για τους δρόμους των ΗΠΑ δείχνουν πως οι οδηγοί που έχουν ξεμείνει από βενζίνη στην άκρη του δρόμου έχουν αυξηθεί  κατά 60% τους τελευταίους 6 μήνες. Ιδίως στην Πολιτεία του Μίσιγκαν.

Ξεκάθαρη εξήγηση δεν υπάρχει όμως πολλοί πιθανολογούν ότι οι οδηγοί εξακολουθούν να έχουν την ίδια συνήθεια που υπάρχει και στην Ελλάδα, να βάζουν ένα συγκεκριμένο ποσό, συνήθως 20 δολάρια.

Όμως η πολύ ακριβότερη βενζίνη, σχεδόν διπλάσια σε τιμή από ότι πέρσι, σημαίνει ότι τα αυτοκίνητά τους εφοδιάζονται με το μισό καύσιμο. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας είναι ότι τα αυτοκίνητα που ξεμένουν από βενζίνη έχουν ξαφνικά πολλαπλασιαστεί μέσα στους τελευταίους μήνες.

Μία άλλη εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι οδηγοί περιμένουν μέχρι την τελευταία σταγόνα για να επισκεφθούν το βενζινάδικο, ελπίζοντας ότι θα πέσουν οι τιμές. Κάτι που μάλλον δεν θα γίνει σύντομα, καθώς όλοι συμφωνούν ότι τα καύσιμα θα συνεχίσουν την ανηφόρα.

Το φαινόμενο αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές, καθώς εκτός από ταλαιπωρία δημιουργεί και επικίνδυνες καταστάσεις με αυτοκίνητα να συγκρούονται με άλλα σταματημένα σε αρκετές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!