ΑΓΩΝΕΣ

Ένα Grand Prix γύρω από τα κανάλια της Βενετίας

Η διοργανώτρια αρχή της F1 έχει ως στόχο να προσθέσει ένα ακόμη σιρκουί στους δρόμους της πόλης και για χάρη του να περικόψουν μία ακόμη πίστα. Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;

Είχαμε το Μονακό, μπήκε το Μπακού, έγινε το Μαϊάμι, ετοιμάζεται το Λας Βέγκας και όπως δείχνουν τα πράγματα σειρά έχουν και άλλες πόλεις. Ίσως η Νίκαια να αντικαταστήσει το Πριγκιπάτο. Γιατί όχι και η Βενετία; Οι Αμερικάνοι που κινούν τα νήματα στην μοίρα της Formula 1 θέλουν περισσότερους αγώνες στους δρόμους των πόλεων παρά στις πίστες. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Στόχος τους είναι να ανέβει το θέαμα και τα μονοθέσια να έρθουν έξω από τις πίστες στον πραγματικό κόσμο και τους δημόσιους δρόμους. Βέβαια, αυτό είναι ίσως κάτι που δεν αρέσει και πολύ στους οδηγούς και τις ομάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις και συνθήκες δυσκολίας.

Όπως επισημαίνει το σατιρικό κείμενο του βρετανικού TopGear, πραγματικά, είναι πολύ δυσάρεστο να εγκαταλείπονται διάσημες ιστορικές πίστες (Estoril, Nurburgring, Spa κ.α.) για να γίνουν Grand Prix στους απρόσωπους δρόμους μιας πόλης.

Ωστόσο, σε μία εποχή που τα πάντα αλλάζουν και αποκτούν ένα πιο κοινωνικό και τουριστικό χαρακτήρα. Αλλά ενώ τα GP πόλης μπορεί να αποκτούν τηλεοπτικό θέαμα το αγωνιστικό πάει περίπατο.

Στις αποφάσεις της FIA για περισσότερους αγώνες στις πόλεις παίζει μεγάλο ρόλο η αύξηση της δημοφιλικότητας του σπορ στις ΗΠΑ έως και την επιτυχία που σημειώνει το «Drive to Survive» του Netflix.

Το TopGear που επισημαίνει αυτό το ζήτημα με σατιρικό τρόπο αναφέρει πως ένας πιλότος εν ενεργεία, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε: «Βενετία;! Με κοροϊδεύεις. Θα είναι χειρότερο από το Μονακό, και ο μόνος λόγος που μπορώ να το αντέξω είναι επειδή ζω εκεί».

«Παρά ταύτα, έχω ακουστά για τη Βενετία. Αλλά δεν είμαι ακόμα απολύτως σίγουρος πού βρίσκεται το Αζερμπαϊτζάν, παρόλο που τρέξαμε πρόσφατα εκεί». Καρό σημαία…

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!