NEA

Ιόνια Νησιά: 251 παραβάσεις μέσα σε 9 ώρες – 3 ΙΧ ακινητοποιήθηκαν για φθαρμένα λάστιχα

Σε λιγότερο από 9 ώρες οι αστυνομικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων (Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας) βεβαίωσαν 251 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση κράνους (50). Στη συνέχεια, 26 παραβάσεις αφορούσαν υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 18 για ζώνη ασφαλείας, ενώ βεβαιώθηκαν και 14 παραβάσεις για στέρηση άδειας κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ 5 αυτοκίνητα δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ αλλά και δυο ιδιοκτήτες δεν είχαν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα ακινητοποιήθηκαν 6 οχήματα, από τα οποία 1 για μέθη, 2 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 3 για φθαρμένα ελαστικά.

Από τα παραπάνω τι να πει κανείς και τι να μην πει. Αν σε 9 ώρες ελέγχων έχεις 251 παραβάσεις και σε περιοχές που το οδικό δίκτυο δεν επιτρέπει λάθη, που να πρωτοσταθείς. Ότι πρέπει να φάμε πρόστιμο για το κράνος και τη ζώνη για να τη φοράμε; Ότι δεν κινείται το όχημα μας με φθαρμένα ελαστικά, γιατί στην πρώτη στραβή, δεν θα μας βοηθήσουν;

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!