NEAPINED

Για πολύ λίγους τo εορταστικό Subaru Impreza P25

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο και πανάκριβο Subaru που τιμά τα 25 χρόνια από την εμφάνιση της μάρκας στο WRC με σύμμαχο την Prodrive.

H Prodrive είναι μία βρετανική εταιρία με πολύ μεγάλη πορεία στα ράλι και στο πρωτάθλημα WRC. Το 1998 είχε παρουσιάσει το Impreza 22B και με την συμπλήρωση των 25 ετών αποφάσισε να κατασκευάσει ένα εορταστικό μοντέλο με την ονομασία P25.

Δεν βασίζεται σε κάποιο από τα μόλις 424 αυτοκίνητα Impreza 22B που είχαν κατασκευαστεί, αλλά σε ένα απλό κουπέ WRC. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλές αναβαθμίσεις (όπως μια μεγάλη τουρμπίνα της Garrett) με τον boxer των 2,5 λίτρων να αποδίδει 400+ άλογα και να συνδυάζεται με σειριακό αυτόματο εξάρι κιβώτιο.

Υπάρχει πιο άμεση τετρακίνηση με εξελιγμένο κεντρικό διαφορικό που έχει διάφορες ρυθμίσεις κατανομής της ροπής, ειδικά αμορτισέρ της Bilstein, εξαπίστονα φρένα της AP Racing και εκτενής χρήση ανθρακονήματος στο αμάξωμα για μείωση του βάρους.

Το Impreza P25 της Prodrive θα κάνει ντεμπούτο αυτό το Σαββατοκύριακο στο Goodwood και από ότι ακούγεται τα μισά έχουν πουληθεί παρόλο που το κάθε ένα αυτοκίνητο κοστίζει περίπου 530.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!