NEA

Η ψηφιοποίηση βάζει τέλος στην γραφειοκρατία

Ο Γ.Πατούλης στο Caroto.gr: Ετοιμο να “πέσει” και το τελευταίο κάστρο της γραφειοκρατίας στις υπηρεσίες μεταφορών – Εντυπωσιακά τα νούμερα των νέων ψηφιακών μεταβιβάσεων!

Ορατά και μετρήσιμα είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ψηφιοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις εκδόσεις αδειών οδήγησης αλλά και των διπλωμάτων, που για δεκαετίας αποτελούσαν “βραχνά” στα γκισέ της περιφέρειας Αττικής (και όλων των περιφερειών  της χώρας) αλλά και του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών.

Όπως τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης,  σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Caroto.gr,  “την τελευταία διετία έχουν εκδοθεί πλέον των 160.000 προσωρινών διπλωμάτων οδήγησης, έχουν ανανεωθεί ή αντικατασταθεί σχεδόν 320.000 άδειες οδήγησης, έχουν μεταβιβαστεί 420.000 οχήματα και έχουν χορηγηθεί  210.000 νέες άδειες οχημάτων ιδιωτικής/ δημόσιας χρήσης. Και όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας και με υποστελεχωμένες τις Υπηρεσίες μας κατά 45%, ανάφερε ο περιφερειάρχης Αττικής στο Caroto.

Μάλιστα μέσω του Caroto προαναγγέλλει ότι σε πολύ καλό δρόμο είναι και οι συνεννοήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου η ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr να υποδέχεται ψηφιακά αιτήσεις και δικαιολογητικά οδηγών, γεγονός που θα απαλλάξει πλήρως τις Υπηρεσίες Μεταφορών από χαρτοβασίλειο δεκαετιών. 

Εστιάζοντας στο ζήτημα της εξυπηρέτησης των πολιτών ο κ. Πατούλης σημείωσε στο Caroto ότι “το κυρίαρχο είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών να είναι γρήγορη, αποτελεσματική και διαφανής”. Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε ότι επετεύχθη, με ολοκληρωμένο σχέδιο και τεκμηριωμένες προτάσεις, να εξαλειφθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις και να εφαρμοστούν ηλεκτρονικά συστήματα για το σύνολο των Περιφερειών της χώρας. “Με το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης- χορηγείται εντός 24ώρου- απαλλάξαμε από τις πολύμηνες αναμονές και κάθε είδους διαμεσολαβήσεις εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς”, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Μπήκε τέλος  στο «Γολγοθά» και την «ομηρεία» χιλιάδων ιδιοκτητών από την αυτοδίκαιη άρση της παρακράτησης κυριότητας οχήματος

Ειδική αναφορά ο κ.Πατούλης έκανε στο Caroto.gr και για την  αυτοδίκαιη άρση της παρακράτησης κυριότητας οχήματος, που όπως είπε, η περιφέρεια έβαλε τέλος στο «Γολγοθά» και την «ομηρεία» χιλιάδων ιδιοκτητών. Με την ηλεκτρονική ανανέωση ή αντικατάσταση άδειας οδήγησης εξαλείφθηκε η ταλαιπωρία του «γκισέ» και μειώθηκε ο χρόνος έκδοσης, ενώ ηλεκτρονικά καταχωρούνται, πλέον, οι ιατρικές γνωματεύσεις. 

‘Με τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών μας υπηρεσιών –μέσω του Οδηγού του Πολίτη- καθιστούμε γρηγορότερη την ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία ακόμα μια ηλεκτρονική εφαρμογή που αφορά στον υπολογισμό και την πληρωμή των τελών μεταβίβασης, το τελευταίο οχυρό πριν υιοθετηθεί στη πράξη η ρηξικέλευθη πρότασή μας για την ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων’, σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Στη συνέντευξη του στο Caroto.gr, o περιφερειάρχης Αττικής μιλάει για τις δράσεις της περιφέρειας στον τομέας της οδικής ασφάλειας και παρουσιάζει αναλυτικά τις παρεμβάσεις στο μέτωπο της κυκλοφορίας αλλά και των αλλαγών στο οδικό δίκτυο της. Μείνετε συντονισμένοι, υπάρχει και συνέχεια.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!