NEAPINED

Το Hyundai Ioniq 6 έχει απίστευτη αεροδυναμική [video]

Στην Σεούλ η Hyundai παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα λανσαριστεί μέσα στο 2023 και στην Ευρώπη.

Η Hyundai συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τα τολμηρά σχεδιαστικά της άλματα και μετά το Ioniq 5 παρουσιάζει το Ioniq 6. Είναι το δεύτερο μοντέλο της μάρκας (υπάρχει και το αδερφό Kia EV6) που βασίζεται στην πλατφόρμα 800V, την γνωστή E-GMP.

Και παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα συστήματα πρόωσης του Ioniq 6 λογικά θα προέρχονται από το Ioniq 5 με πισωκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, με μπαταρίες 58 kWh και 77,4 kWh, από 170 έως 325 ίππους και στο βάθος μια έκδοση N με 580 άλογα.

Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω το πολύ ενδιαφέρον στο Ioniq 6 είναι το αεροδυναμικό του σχήμα που έχει έναν απίστευτα χαμηλό συντελεστή στο 0,26. Αυτόματα το κορεατικό μοντέλο που φτάνει τα 4,855 μέτρα σε μήκος είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Από εκεί και πέρα βλέπουμε πως το liftback αμάξωμα έχει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες και pop-up λαβές για τις πόρτες. Το μπροστινό μέρος μας θυμίζει κάτι από το πάλαι ποτέ Hyundai Coupe, ενώ μία ρετρό αύρα έχει και το πίσω μέρος με τα φωτιστικά σώματα που είναι τίγκα στα pixels.

Όσο για το εσωτερικό μπορούμε να δούμε την high-tech διάταξη με ένα ενιαίο πάνελ να φιλοξενεί δύο οθόνες. Περισσότερα για το πολύ ενδιαφέρον Ioniq 6 θα έχουμε να πούμε στις επόμενες εβδομάδες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!