NEA

Η Red Bull σχεδιάζει ένα hypercar των 6 εκατομμυρίων ευρώ

Την δόξα του Mercedes-AMG One φαίνεται πως θέλει να επισκιάσει η Red Bull η οποία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει μέχρι το 2025 ένα hypercar με 1.250 άλογα.

Πίσω από το επερχόμενο hypercar βρίσκεται ο Adrian Newey, ένας από τους πιο γνωστούς αεροδυναμιστές και σχεδιαστές της Formula 1. Σε αυτόν πιστώνεται και η σχεδίαση και εξέλιξη της Aston Martin Valkyrie.

Προς το παρόν το πρότζεκτ έχει την κωδική ονομασία RB17 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην καρδιά του υβριδικού συστήματος πρόωσης προδιαγραφών F1 θα βρίσκεται ένας V8 με twin-turbo. Συνδυαστικά η μέγιστη ισχύς θα φτάνει τους 1.250 ίππους.

Το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο πλήρως από ανθρακονήματα, ενώ γενικότερα θα υπάρχει εκτενής χρήση πανάλαφρων και πανάκριβων υλικών ώστε το στεγνό απόβαρο να μην ξεπερνά τα 900 κιλά. Χώρος θα υπάρχει για οδηγό και συνοδηγό αν και η χρήση του θα είναι μόνο για την πίστα αφού ένα τέτοιο μοντέλο δύσκολα θα μπορέσει να πάρει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.

Όπως και να έχει η Red Bull θα έχει έτοιμο το hypercar της μέχρι το 2025 και θα μας απασχολήσει αρκετά από πλευράς δημοσιότητας. Θα κατασκευαστούν μόλις 50 αυτοκίνητα και παρόλο που θα έχουν διπλάσια τιμή από την AMG One κάτι μας λέει πως πολύ γρήγορα θα καπαρωθούν…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!