NEA

27 και σήμερα για το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

27 και σήμερα για το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης αλλά και την ψηφιακή ταυτότητα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης στο φόρουμ του οικονομικού ταχυδρόμου.

Στις 27 Ιουλίου αναμένεται να ανέβει η σχετική εφαρμογή ώστε να μπορούν οι πολίτες της χώρας να ανεβάσουν ταυτότητα και δίπλωμα στα κινητά. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πλέον θα είναι παρελθόν τα τσαλακωμένα διπλώματα…στα πορτοφόλια ή στα ντουλαπάκια των αυτοκινήτων.

Κάτι παρόμοιο θα ισχύει και για τις ταυτότητες, που πλέον θα είναι αδύνατο να τις χάσουμε ή να τις ξεχάσουμε στα συρτάρια μας. Η κουλτούρα και η τεχνογνωσία του covid free password ήταν το τελικό τεστ πριν την ψηφιοποίηση ενός τόσο σημαντικού εγγράφου, όπως της ταυτότητας.

Προφανώς σε ό,τι αφορά τα διπλώματα αλλά και οι ταυτότητες που ήδη έχουμε δεν θα παύσουν να χρησιμοποιείται, καθώς μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας δεν έχουν εξοικειωθεί με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!