NEA

Δήμαρχος Χάλκης: Στόχος η πλήρης μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ενεργειακή́ μετάβαση της Χάλκης σε πράσινο νησί, που μαζί με την Αστυπάλαια πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο, αναφορικά με τις δράσεις αειφορίας και την στροφή στην καθαρή́ ενέργεια.

Μιλώντας στο Caroto.gr o δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης επεσήμανε ότι πλέον ο δήμος διαθέτει 6 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Την ίδια στιγμή ένα ηλεκτρικό όχημα διαθέτει η αστυνομία, ένα η αστυνομίας, και ένα ακόμα το λιμενικό.  Στο μεταξύ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να αυξηθούν στην Χάλκη, καθώς δύο απορριμματοφόρα και έντεκα οχήματα από το πρόγραμμα Τρίτσης τα οποία έχουν λάβει ήδη έγκριση.

Απευθυνόμενους και στους ταξιδιώτες που πιθανόν έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο κ. Φραγκάκης σημειώνει ότι το νησί διαθέτει 4 σταθμούς επαναφόρτισης Dei blue (Gr-eco island Project) γεγονός που καθιστά ευκολότερη την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια για την ηλεκτροκίνηση στο νησί  είναι τεράστια, ενώ φιλοδοξία του δήμου είναι η πλήρης μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση στο άμεσο μέλλον.

Το νησί της Χάλκης είναι το πρώτο Gr-eco Island

Το νησί της Χάλκης είναι το πρώτο Gr-eco Island που έχει το ρόλο του “Πρότυπου” για την αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων, καθώς αποτελεί πλέον την πρώτη κλίμακα εφαρμογών, για λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον. Η Χάλκη, θα αποτελέσει το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί και θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση.

Μάλιστα οι εταιρίες που συμμετέχουν στο project είναι οι: Όμιλος Συγγελίδη και Citroën, ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, καθώς επίσης και οι Παπαστράτος, ΔΕΗ, VODAFONE.

Τα πρώτα οχήματα της Citroen που προσφέρει ως δωρεά ο Όμιλος Συγγελίδη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, είναι ηλεκτρικά επιβατικά όσο και επαγγελματικά οχήματα και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα: ΑΜΙ, ë-C4 C-Cross, ë-SpaceTourer και ë-Jumpy, ικανοποιώντας τις ανάγκες των αντίστοιχων φορέων.

Με αυτή τη δωρεά, το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου εκσυγχρονίζεται, και ενσωματώνει πλέον έναν νέο τεχνολογικό και πράσινο τρόπο μετακίνησης, στην υπηρεσία της άνεσης και της ευελιξίας στη χρήση: τη μετακίνηση σε «ë-Comfort class».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!