NEA

Αυξήθηκαν οι ζημιές από ανασφάλιστα οχήματα – Ποιες οι συνέπειες

Αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, οι αναγγελθείσες ζημιές, από ανασφάλιστα οχήματα, έναντι του 2021. Από 614 έφτασαν στις 748.

Στο μεταξύ μείωση κατέγραψε ο αριθμός των αποζημιώσεων του λογαριασμού «ανασφάλιστα οχήματα» το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ενώ μειώθηκαν σημαντικά και τα ποσά. Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός αναγγελθεισών ζημιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου, το πρώτο εξάμηνο του 2022 κατεβλήθησαν 592 αποζημιώσεις ύψους 7,908 εκατ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021 κατεβλήθησαν 708 αποζημιώσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι διόλου ευκαταφρόνητος δεν είναι ο αριθμός των ζημιών από ανασφάλιστα οχήματα, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας. 

Για να δούμε τι συμβαίνει  στα ανασφάλιστα οχήματα:

  • Ο οδηγός του ανασφάλιστου οχήματος λαμβάνει ειδοποιητήριο και έπειτα, μέσα σε 8 ημέρες πρέπει να αποδείξει πως το όχημά του είναι ασφαλισμένο, είτε να προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του και να πληρώσεις το παράβολο των 250 ευρώ.
  • Αν ο κάτοχος του ανασφάλιστου αυτοκινήτου δεν συμμορφωθεί, προβλέπεται επιβολή νέου προστίμου ύψους 500 ευρώ, σε συνδυασμό με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ποιες είναι οι διοικητικές κυρώσεις / ποινές για ανασφάλιστα;

  • Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
  • Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!