NEA

Η Hyundai ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας η κορεατική εταιρία θα έχει λανσάρει ένα ηλεκτρικό supermini που θα τοποθετείται δίπλα στο i10.

Η Hyundai είναι μια από τις εταιρίες που προηγείται στον στίβο της ηλεκτροκίνησης. Έχει ήδη παρουσιάσει το Ioniq 5, το Kona διατίθεται εδώ και καιρό, πρόσφατα αποκαλύφθηκε το Ioniq 6 και έπεται το Ioniq 7. Και μέχρι το 2030 οι Κορεάτες θα έχουν λανσάρει 11 ολοκαίνουργια ηλεκτρικά μοντέλα.

Δεν γνωρίζουμε αν το βασικό θα ονομάζεται Ioniq 1 και Ioniq 2. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει ένα βασικό και μικρό ηλεκτρικό Hyundai που θα έχει τιμή κάτω από τις 20.000 ευρώ ώστε να ανταγωνιστεί την τριπλέτα του VW Group (VW, Skoda, Cupra).

Επίσης, το μικρό ηλεκτρικό δεν έχει λόγο να βασίζεται στην πλατφόρμα 400V/ 800V. Πάντως, θα έχει αρκετά προηγμένα χαρακτηριστικά γρήγορης φόρτισης, μια μπαταρία με λογική χωρητικότητα ώστε να μην αυξάνεται το κόστος και μία αυτονομία στα τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα.  

Λογικά το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai θα λανσαριστεί σε περίπου 2-3 χρόνια από σήμερα. Για ορισμένο διάστημα θα πωλείται παράλληλα με το τωρινό i10 και προς το τέλος της δεκαετίας θα το αντικαταστήσει.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!