NEAPINED

Η αήττητη Ferrari F300 του Michael Schumacher

Η F300 ήταν ένα από τα σημαντικότερα μονοθέσια στην Formula 1 και αυτό που στα χέρια του Schumi συνέβαλλε στην αρχή της κυριαρχίας της Scuderia την εποχή εκείνη.

Η συγκεκριμένη F300 έχει μία πολύ μεγάλη αξία. Όχι μόνο επειδή με αριθμό πλαισίου το 187 ήταν η 7η στη σειρά από τις συνολικά 9 F300 που κατασκευάστηκαν, αλλά επειδή είναι το μοναδικό μονοθέσιο που έτρεξε και νίκησε σε τρία σερί Grand Prix.

Με τον τρίλιτρο V10 των 800 ίππων που έφτανε τις 17.500 σ.α.λ., η πρώτη νίκη ήταν στις 7 Ιουνίου του 1998 στον Καναδά με τον Michael Schumacher να ξεκινά από την 3η θέση. Εκείνη τη χρονιά ο Γερμανός είχε σημειώσει την 2η του νίκη μέσα σε 7 αγώνες.

Στις 28 του ίδιου μήνα έκανε μία ακόμη νίκη και στις 12 Ιουλίου έκανε και την 3η νίκη στο Silverstone με το ίδιο μονοθέσιο. Το οποίο έτρεξε για τελευταία φορά και στις 13 Σεπτεμβρίου με νίκη στην Μόντσα και στα χέρια ίσως του καλύτερου οδηγού της Formula 1. Ειδικά στο βρεγμένο…

Εκείνη την χρονιά και την επόμενη του 1999 ο Γερμανός έχασε το πρωτάθλημα από τον Mika Hakinnen και την McLaren/ Mercedes. Από εκεί και μετά όμως κυριάρχησε με την Ferrari κατακτώντας σερί 5 πρωταθλήματα απο τη σεζόν του 2000 έως και του 2004.

Το 1999 η εικονιζόμενη F300 πωλήθηκε από την Scuderia Ferrari σε έναν ιδιοκτήτη που την έχει έως σήμερα. Τώρα, δημοπρατείται μέσω της RM Sotheby’s στις 18-20 Αυγούστου, στο Monterey της Καλιφόρνια, με την εκτιμώμενη τιμή να κυμαίνεται από τα 6 έως τα 8 εκατομμύρια δολάρια. Καθόλου πολλά για ένα τόσο θρυλικό αγωνιστικό…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!