NEA

Συλλεκτική Maserati πίστας για μόλις 62 τυχερούς

Η ιταλική φίρμα έδωσε τα πρώτα στοιχεία για ένα track-only υπεραυτοκίνητο που θα βασίζεται στην MC20 και θα κοστίζει κάτι εκατομμυριάκια.

Προς το παρόν το hypercar της Maserati έχει την κωδική ονομασία Project24, αλλά όλοι γνωρίζουν πως θα αποτελέσει τον πνευματικό διάδοχο της MC12.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το σασί της MC20. Για την περίσταση ο τρίλιτρος Nettuno εξακύλινδρος V6 θα ανέβει από τα 630 στα 740 άλογα που θα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων.

Θα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις, όπως ένας αγωνιστικός συμπλέκτης υψηλής αντοχής, ειδικά εξελιγμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, νέα ρύθμιση ανάρτησης, αγωνιστικά φρένα της Brembo και πολλά άλλα.

Το αμάξωμα θα είναι σχεδόν εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και νέα αεροδυναμική για μέγιστο downforce με ενεργητικά βοηθήματα από το χώρο των πρωταθλημάτων GT. Μέχρι και οι 18άρηδες τροχοί θα έχουν ειδικά αεροδυναμικά καλύμματα.

Στο εσωτερικό το ψηφιακό κόκπιτ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σύστημα τηλεμετρίας για την καταγραφή των δεδομένων ενός track day. Φυσικά, υπάρχει «πισταδόρικη» αύρα περιλαμβάνοντας κλωβό ασφαλείας, μπάκετ με ζώνη έξι σημείων, σύστημα πυρόσβεσης, ειδικό ρεζερβουάρ βενζίνης κ.α.

«Η Maserati ωθεί τα όρια στα όρια, χωρίς τους περιορισμούς που συνήθως παρατηρούνται σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο», λέει η ιταλική φίρμα. Δεν θα διαφωνήσουμε με αυτό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!