NEA

Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση; Αυτό θα διερευνύσει καμπάνια ενημέρωσης στην Κρήτη

To ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις «ξεκινά» και φέτος από την Κρήτη και ειδικότερα από το Ηράκλειο. Στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό μπαίνει και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, έπειτα από τα αθλήματα της άμμου (beach handball, beach volley, footvolley, beach soccer), που με επιτυχία διεξήχθησαν εκεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Karteros Beach Sports Center συνδιοργανώνεται από την Motorsport Greece, το ΕΑΚ Ηρακλείου και την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το 4ήμερο εκδηλώσεων «Εκεί που η Ιστορία συναντά την Τέχνη» με έμφαση στην Οδική Ασφάλεια και Συμπεριφορά.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Έκθεση περισσοτέρων από 50 ιστορικών οχημάτων με τη συμμετοχή των ΕΟΦΙΛΠΑ, ΑΟΚ, Φίλων Κλασσικών Αυτοκινήτων Ηρακλείου, Χανίων, Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων, Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτων Χανίων.
  • Γνωριμία με ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου και της πορείας εξέλιξής του, που σε μεγάλο βαθμό είναι συνυφασμένη με την ιστορία εξέλιξης της κοινωνίας ανά δεκαετίες.
  • Συζήτηση με θέμα «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση;» την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 7 μ.μ., με οικοδεσπότη τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία θεσμικών παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, τοπικών αθλητικών σωματείων και πρωταθλητών ΑμεΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ανακαλύπτουν το οδηγικό τους λάθος και μέσα από την επανάληψη των βασικότερων λαθών που επικοινωνούνται στις κάρτες της καμπάνιας EKO Acropolis Rally Road Safety θα αποτυπωθούν ξεκάθαρα τα ίδια κοινά λάθη: Απόσπαση προσοχής, ακατάλληλη ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης ή κράνους. Μάλιστα και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του για την Οδική Ασφάλεια, αναφέρθηκε ειδικά στην Κρήτη και το δυσανάλογα μεγάλο πρόβλημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

  • Συνοδήγηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας, Λάμπρο Αθανασούλα και Γιώργο Ζυμαρίδη, σε οχήματα τύπου beach buggy, σε ειδικά χαραγμένη διαδρομή -κλειστή στην κυκλοφορία.

ΕΚΟ Acropolis Rally Road Safety Truck

Παράλληλα, το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με προσομοιωτές οδήγησης, γυαλιά προσομοίωσης επικίνδυνων καταστάσεων, κάρτες Οδικής Ασφάλειας με Έλληνες αθλητές, καθώς και με δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ, θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις και στη διάθεση όλων κατά τη διάρκεια των 4ήμερων εκδηλώσεων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!