NEA

Mini Aceman: Έτσι θα είναι το μικρότερο ηλεκτρικό SUV

Tο πρωτότυπο Aceman θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση Videogames Gamescom στην Κολωνία στα τέλη Αυγούστου. Το μοντέλο παραγωγής θα λανσαριστεί μέσα στο 2024.

Tο πλαίσιο εξελίσσεται όπως και όλο το Aceman από τη Spotlight. Την κοινοπραξία της BMW και της κινέζικης Great Wall, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το σύστημα πρόωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Cooper θα έχει μπαταρία 40 kWh και 185 ίππους. Το ισχυρότερο Cooper S 50 kWh θα αποδίδει 225 ίππους, με την αυτονομία να είναι σε κάθε περίπτωση περίπου 400 χιλιόμετρα. Το πλαίσιο και τα άλλα ηλεκτρικά μέρη θα χρησιμοποιηθούν και στο διάδοχο του τρίθυρου ηλεκτρικού Mini E.

Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία γνωρίζουμε έως τώρα, το Aceman έχει μήκος 4,05 μέτρων, ενώ διαθέτει μερικά ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία που εξελίσσουν την εικόνα των Mini.

Μεταξύ αυτών το κάθετο εμπρός μέρος με το περίγραμμα της μάσκας να είναι οπτικό και τα πλευρικό προστατευτικά για φτερά και πόρτες. Τα τελευταία πάντως παραπέμπουν στα αντίστοιχα των Citroen και Renault, ενώ το Union Jach «παίζει» παντού. Από τη σχάρα οροφής μέχρι βέβαια και στα φώτα.

Το εσωτερικό αποτελεί σαφώς ένδειξη για τo τι θα περιμένουμε στο μέλλον από τη Mini. Έτσι η κλασική στρογγυλή οθόνη είναι πλέον πιο απλή οπτικά και OLED, ενώ δεν υπάρχει καθόλου δέρμα αλλά και χρώμιο. Οι επενδύσεις είναι από ύφασμα -το βελούδο στο τιμόνι δεν θα περάσει βέβαια στην παραγωγή- και το xoxo που αναγράφεται είναι το «αγκαλιές και φιλιά» της γλώσσας των chat.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!