NEA

To Alieno Unum είναι το Chaos της Βουλγαρίας

Η Ελλάδα έχει το δικό της Chaos. Γιατί να μην έχει ένα και η γειτονική μας χώρα; Έστω και αν το κατασκευάζει μία εξωγήινη (Alien-o) εταιρία…

H εταιρία αυτή έχει ήδη παρουσιάσει άλλο ένα hypercar το 2019, το οποίο όμως έμεινε στα χαρτιά. Στην δεύτερη αυτή προσπάθειά της θέλει να πάει τα πράγματα ακόμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο που αν όντως ισχύουν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα είναι ότι πιο γρήγορο έχει δει ο πλανήτης σε όχημα «παραγωγής».

Η Alieno υποστηρίζει ότι από την στιγμή που θα μπει η παραγγελία, χρειάζεται έως και 30 μήνες για να ολοκληρώσει το αυτοκίνητο για τον πελάτη. Και τα λεφτά που ζητάει είναι από 1,8 εκατ. ευρώ έως και 4,5 εκατ. ευρώ για την πιο πλούσια έκδοση.

Αρκεί βεβαίως όλα αυτά να έχουν μία δόση αλήθειας και να μην είναι μία ακόμα επίδειξη όχι και τόσο καλών δυνατοτήτων του χειριστή του photoshop που έχει αναλάβει όλη αυτή την εκστρατεία. Όπως και να έχει, το Unum είναι σύμφωνα με την εταιρία ένα δίπορτο ρομποτικό ηλεκτρικό hypercar, με… εξωγήινη όπως υποστηρίζουν οι Βούλγαροι τεχνολογία.

Υπάρχει σε τρεις εκδόσεις, με 2.646 άλογα, με 3.530 άλογα, με 4.410 άλογα και η top έκδοση με 5.430 άλογα. Στην τελευταία περίπτωση η ροπή φθάνει στο εξωφρενικό νούμερο των 8.880 Νm ενώ η τελική ταχύτητα που ανακοινώνει η εταιρία ξεπερνά τα 584 χλμ./ώρα!

Το αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό με υπερπυκνωτές LiPo γραφενίου και τρεις διαθέσιμες χωρητικότητες, στα 180 kWh, 120 kWh και 60 kWh. Χρησιμοποιεί τεχνολογία 800 V και η φόρτιση μπορεί να γίνει για την μικρότερη μπαταρία μέσα σε 10 μόλις λεπτά.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους Βούλγαρους, οι οποίοι παρουσιάζουν και την έκδοση TRS, η οποία κινείται με κάποιο είδος αεριοπροώθησης σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση. Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί για το πως λειτουργεί αυτό το σύστημα. Και όπως ισχύει σε όλα τα παραμύθια, γιατί να δοθούν;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!