ΑΓΩΝΕΣ

GP Ουγγαρίας: Εμφατική νίκη για Verstappen – Στο βάθρο οι Mercedes!

Σε έναν αγώνα που η στρατηγική είχε βασικό ρόλο η Red Bull κινήθηκε πιο έξυπνα στην τακτική των ελαστικών από την Ferrari που για μία ακόμη φορά απογοήτευσε. Κάτι πρέπει να αλλάξει κύριε Μπινότο. Έτσι, ο Verstappen πήρε το μάξιμουμ σημειώνοντας μια εμφατική νίκη από την 10η θέση που ξεκίνησε. Στο βάθρο οι Mercedes των Hamilton και Russel. O Leclerc κάηκε από την ίδια του την ομάδα και η Red Bull αύξησε ακόμη περισσότερο την διαφορά στο πρωτάθλημα. Καλές διακοπές!

Η εκκίνηση στο Hungaroring ήταν καθαρή με τους πρωτοπόρους να κρατούν την θέση τους στους πρώτους γύρους και να μην επηρεάζονται από το εικονικό αυτοκίνητο που έφερε στην πίστα η επαφή του Magnussen. Ήταν φανερό πως η Ferrari θα ακολουθούσε διαφορετική τακτική με τη μεσαία γόμα σε αντίθεση με την Mercedes του Russell (ο Hamilton είχε μεσαία) και Red Bull που είχαν μαλακή.

Από το 10ο γύρο και μετά οι Red Bull ανέβαιναν θέσεις για να βρεθούν πίσω από τις Ferrari. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα pit stops με πρώτο να μπαίνει ο Russell και μετά οι Ferrari ξανά για μεσαία γόμα. Στη συνέχεια είχαμε μια όμορφη μάχη με τον Leclerc να προσπαθεί να προσπεράσει τον Russell. Κάτι που κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο στο τελείωμα της τελικής ευθείας.

Στα μέσα του αγώνα ο Leclerc ήταν μπροστάρης με τον Sainz να πιέζει τον Russell και τον Verstappen από την 4η θέση να καραδοκεί γκρινιάζοντας για κάποια μικροπροβλήματα. Εν τω μεταξύ οι πρώτες ψιχάλες είχαν αρχίσει να πέφτουν στην πίστα και τα μονοθέσια να μπαίνουν για φρέσκα λάστιχα με τον Leclerc να βάζει σκληρή(!) γόμα. Το μεγάλο λάθος της Ferrari σε μία ακόμη χάλια τακτική.

Ο Verstappen προσπέρασε τον Leclerc που είχε κρύα λάστιχα αλλά αργότερα ο Ολλανδός έκανε ένα τετακέ πέφτοντας ξανά πίσω από το Μονεγάσκο. Ωστόσο, η μέση γόμα της Red Bull λειτουργούσε καλύτερα και όλα έδειχνα πως η μάχη θα κρινόταν στους τελευταίους γύρους αφού ο Leclerc θα έβγαζε τον αγώνα με τα σκληρά και το ερωτηματικό έμενε αν θα έμπαινε ξανά στα pits ο Verstappen.

Τελικά η τακτική της Ferrari αποδείχτηκε μια φόλα βάζοντας ξανά μέσα τον Leclerc για μαλακή γόμα. Έτσι, τον αγώνα κέρδισε ο Verstappen με την Mercedes να υπενθυμίζει πως έχει επιστρέψει για τα καλά κάνοντας το «2-3» με τους Hamilton (έκανε και ταχύτερο γύρο) και Russell. Ακόμη και το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας που έφερε η εγκατάλειψη του Bottas ή η πιθανότητα βροχής δεν άλλαξε κάτι. Ίσως όμως στην Scuderia θα πρέπει να ρίξει χαλάζι για να συνέλθουν…

Παρακάτω η κατάταξη του Grand Prix της Ουγγαρίας.

Ώρα για διακοπές και το καλοκαιρινό brake. Επόμενο Grand Prix στο Βελγίο (28 Αυγούστου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!