NEA

To Tesla Model Y πάει τάπα

Χαρακτηριστικό είναι πως το SUV της Tesla κατάφερε να προσπεράσει σε πωλήσεις ακόμη και την Mercedes GLC.

Συγκεκριμένα, το Model Y έφτασε τις 41.851 πωλήσεις ξεπερνώντας την GLC που σημείωσε 40.554 πωλήσεις. Στην 3η θέση βρέθηκε η BMW X3 με 31.138 μονάδες και στην 4η θέση το Volvo XC60 με 27.386 μονάδες.

Τα νούμερα αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2022 για τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, στην κατηγορία των premium SUV. Σε επίπεδο χωρών, το Tesla Model Y είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο στη Νορβηγία. Τον Ιούνιο ήταν στην 1η θέση στην Σουηδία και στην 2η θέση στο σύνολο της αγοράς της Βρετανίας.

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του έτους το Model Y ίσως να ξεπεράσει ένα πιο mainstream συμβατικό μοντέλο, όπως είναι το Audi A3. Στην άνοδο των πωλήσεων συμβάλλει σημαντικά και η έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο, στο Βερολίνο.

Όπως διαφαίνεται κοντοζυγώνει ο καιρός που τα ηλεκτρικά μοντέλα θα ξεπερνούν σε πωλήσεις εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!