NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Ford πειραματίζεται με ένα HUD για τους δρόμους [vid]

Οι κατασκευαστές μελετούν συνεχώς νέες ιδέες και πρότζεκτ με στόχο να βελτιώνουν τα επίπεδα ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Κάποιοι τα βρίσκουν ενοχλητικά, κάποια άλλοι ιδιαίτερα βολικά. Όπως και να έχει τα HUD (Head-Up Display) είναι τα συστήματα που προβάλλουν διάφορες πληροφορίες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ώστε ο οδηγός να έχει συνεχώς το βλέμμα του στο δρόμο.

Η Ford πάει ακόμη πιο μακριά την τεχνολογία αυτή εξελίσσοντας ένα HUD που δεν προβάλλει τις ενδείξεις και υποδείξεις στο παρμπρίζ αλλά πάνω στο οδόστρωμα!

Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να ειδοποιείται για τα όρια ταχύτητας στην περίπτωση μιας κακής πινακίδας, για την προσέγγιση σε ένα κόμβο, για τις υποδείξεις της πλοήγησης, για την διάβαση πεζών κ.α. με σχήματα πάνω στην άσφαλτο.

Αυτά τα σχήματα δημιουργούνται από ειδικούς υψηλής ανάλυσης LED προβολείς με πολλαπλά ανεξάρτητα στοιχεία (σε συνεργασία με το navi) προειδοποιώντας τον οδηγό άμεσα και έγκαιρα. Για την ώρα αυτό το σύστημα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και αναμένεται να το δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον στα ακριβότερα μοντέλα της μάρκας.

Όπως και να έχει πρόκειται για ένα σύστημα που μας δείχνει πως οι προοπτικές και οι εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν στερεύουν ποτέ. Εσείς, τι λέτε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!