NEA

Ηλεκτρικά πόλης ετοιμάζει η Hyundai

Μετά τα Ioniq 5 και Ioniq 6 η κορεατική εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει νέα ηλεκτρικά στις μικρές κατηγορίες με στόχο την Ευρώπη.

Παρόλο που οι κατασκευαστές λανσάρουν συνεχώς μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (βλέπετε εκεί το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο), το φυσικό τους περιβάλλον δεν παύουν να είναι οι πόλεις. Έτσι, στα επόμενα χρόνια θα βλέπουμε όλο και περισσότερα ηλεκτρικά city-cars που με την επιδότηση (αν ισχύει μέχρι τότε) θα κοστίζουν κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Η Hyundai είναι μία από τις εταιρίες που μέσα στην επόμενη διετία θα λανσάρει δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα (στις φωτογραφίες βλέπετε το συμπαθητικό Casper που κυκλοφορεί στην Ινδία). Το ένα θα είναι στο μέγεθος του i10 και θα διατίθεται παράλληλα μέχρι το συμβατικό μοντέλο να καταργηθεί κάπου το 2025 (όταν θα τεθεί σε ισχύ το Euro 7).

Μάλιστα, θα υπάρξει και μία περιπετειώδης εκδοχή που θα έχει το στιλ ενός ηλεκτρικού SUV με αστικές διαστάσεις. Η Hyundai θα συνεργαστεί με την BorgWarner και πιθανότατα τα δύο ηλεκτρικά citycars θα έχουν ένα νέο ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων που θα έχει όμως ηπιότερη απόδοση της ισχύος. Τόσο για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, όσο και για λόγους ασφάλειας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!