NEA

Hennessey Venom F5 Roadster: Tο ταχύτερο «ανοιχτό» που υπάρχει!

H αμερικανική εταιρία απειλεί την Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse που είχε κάνει ρεκόρ με 408,84 χλμ./ώρα.

Το άτυπο ρεκόρ (μιας και είχε γίνει προς μια κατεύθυνση) για το ταχύτερο «ανοιχτό» αυτοκίνητο παραγωγής «ευρείας παραγωγής» που κρατούσε η Bugatti από το 2012 έρχεται να καταρρίψει η Hennessey με το Venom F5 Roadster. Σύμφωνα πάντα με τους Αμερικάνους το νέο τους roadster μπορεί να ξεπεράσει τα 480 χλμ./ώρα.

Το θέμα είναι όμως αν αυτό το ρεκόρ μπορεί να πιστοποιηθεί αφού όπως και το Venom GT Spyder είχε παραχθεί σε ένα αριθμό μικρότερο από αυτό που απαιτείται. Όπως και να έχει πιθανότατα το «άτυπο» και αυτό ρεκόρ ίσως και να ισχύει. Κάτι εντυπωσιακό για μία μικρή εταιρία βελτιώσεων που κατάφερε να γίνει γνωστή παγκοσμίως μέσα από τα ρεκόρ ταχύτητας.

Υπενθυμίζεται πως η Hennessey σκοπεύει να κατασκευάσει 24 κουπέ F5 και άλλα 30 roadster. Τα τελευταία έχουν μια μονομπλόκ οροφή από ανθρακονήματα που ζυγίζει περίπου 8 κιλά. Όλα κινούνται από έναν twin-turbo V8 των 6,6 λίτρων που αποδίδει 1.842 ίππους και 1.617 Nm. Όλα στους πίσω τροχούς!

Πάντως, μην πιστεύετε και όσα λένε οι Τεξανοί που πωλούν το Venom F5 Roadster περίπου 900.000 δολάρια πάνω από το κλειστό Venom F5. Κάπου δηλαδή στα 3 εκατομμύρια.


Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!