NEAPINED

Bugatti Mistral: Ανοιχτός επίλογος για τον θρυλικό W16

Αυλαία ρίχνει η γαλλική εταιρία για τον εμβληματικό κινητήρα W16 με την Mistral Roadster των 5 εκατομμυρίων ευρώ!

H Bugatti επιβεβαιώνει πως ο θρυλικός W16 με τα τετραπλά turbo ολοκληρώνει τον κύκλο του, ενώ παράλληλα τονίζει πως η Mistal δεν είναι απλά μία Chiron δίχως οροφή. Και αυτό επειδή έχουν γίνει διάφορες αλλαγές στο πλαίσιο, ενώ υπάρχουν και σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις με στοιχεία από τις Bolide και Divo.

Όπως κάθε hypercar έτσι και η Mistral είναι τίγκα στο ανθρακόνημα με την άγρια όψη της να σε καθηλώνει από τις φέτες των LED προβολέων και τις δύο τεράστιες εισαγωγές στα άκρα. Το πίσω μέρος είναι το γνωστό της Chiron με την ονομασία της εταιρίας να είναι φωτιζόμενη.

Πηγή ισχύος είναι ο γνωστός W16 χωρητικότητας 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.600 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Πρόκειται για την ίδια εκδοχή του W16 με την οποία η Chiron Super Sport 300+ σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ των 490,484 χλμ./ώρα το 2019. Μάλιστα, η Bugatti έχει ως στόχο να πάρει το αίμα της πίσω από το Hennessey Venom F5 και να ανακτήσει τα σκήπτρα του ταχύτερου roadster στον κόσμο.

Και κάπως έτσι η Bugatti W16 Mistral, όπως είναι η επίσημη ονομασία του μοντέλου, κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ. Και φυσικά θα ήταν περιττό να πούμε πως και τα 99 αυτοκίνητα που θα υπάρξουν έχουν ήδη πωληθεί. Το μόνο… πρόβλημα είναι πως οι κοινοί θνητοί που έχουν παραγγείλει το γαλλικό roadster θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2024.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!