NEAPINED

McLaren Solus GT: Από το PlayStation στις πίστες [vid]

Η βρετανική φίρμα πήρε από τον ψηφιακό κόσμο των videogames ένα μονοθέσιο hypercar και έφερε στην πραγματικότητα.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά αυτό το εξωπραγματικό hypercar θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες. Όλες έχουν προδιαγραφές μόνο για τις πίστες και έχουν ήδη πωληθεί στην τιμή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με το πακέτο να περιλαμβάνει τρελές custom υπηρεσίες όπως ένα κάθισμα φτιαγμένο ειδικά για τον σωματότυπο του οδηγού κ.α.

Η McLaren Ultimate Vision πρωταγωνιστούσε στο Gran Turismo του PlayStation εδώ και καιρό. Μετά από μία πενταετία έγινε και πραγματικότητα έως ένα απίστευτο track-only υπέρ-αυτοκίνητο με έναν V10 των 5,2 λίτρων που αποδίδει 828 ίππους και έχει ροπή 648 Nm με όριο στις 10.000 σ.α.λ. και 7άρι σειριακό κιβώτιο.

Χάρη στην χρήση ελαφρών υλικών το βάρος έχει κρατηθεί κάτω από τα 1.000 κιλά. Κάτι που σε συνδυασμό με το μηχανικό του υπόβαθρο αναδεικνύουν το Solus GT ως ένα απόλυτο όπλο για την πίστα. Άλλωστε, τα 2,5 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για τα 0-97 χλμ./ώρα ή η τελική των 322 χλμ./ώρα είναι νούμερα που μιλούν από μόνα τους.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!