NEAPINED

Πόσα εκατομμύρια μπορεί να αξίζει μία προπολεμική Bugatti;

Η εικονιζόμενη Bugatti Type 57C Atalante έχει διακριθεί με πολλά και σημαντικά βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς ανά τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη έκδοση με τα χαρακτηριστικά S ήταν έτσι σχεδιασμένη ώστε το αμάξωμα να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στο έδαφος. Υπήρχε επίσης μία πολύ εξελιγμένη ανάρτηση και εξελιγμένα μηχανικά μέρη έτσι ώστε να μπορεί να διατηρεί τα σκήπτρα του πιο γρήγορου αυτοκινήτου πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κάθε ένα από τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν είχαν σχεδιαστικές διαφορές, ανάλογα με τον εκάστοτε αγοραστή. Και αυτό είναι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αξία του, καθώς συνδυάζει την μοναδικότητα με την κορυφαία για την εποχή του ποιότητα και πολυτέλεια της Bugatti.

Παραμένει γνήσια σε όλα της (αμάξωμα, κινητήρας, κιβώτιο, διαφορικό κ.λπ.) και γι’ αυτό η τιμή που πωλήθηκε πρόσφατα από την goodingco.com ήταν στα 10.345.000 δολάρια!

Τέλος, να πούμε πως κατασκευάστηκε το 1937 και χάρη στην χρήση υπερσυμπιεστή που προστέθηκε εκ των υστέρων φθάνει σε απόδοση τους 200 ίππους, τιμή εξωπραγματική για την εποχή της. Πέρα από την δύναμη είχε και άλλες πρωτοποριακές ιδέες όπως ένα ειδικό σύστημα λίπανσης που επέτρεπε στον κινητήρα να τοποθετείται πιο χαμηλά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!