NEA

Σε ποια χώρα η VW θα σταματήσει να πουλά συμβατικά αυτοκίνητα;

Η γερμανική εταιρία διαπίστωσε πως σε μία χώρα της Ευρώπης οι πωλήσεις για αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ είναι τόσο χαμηλή όσο και ασύμφορη.

Έτσι, η Volkswagen και συγκεκριμένα ο εγχώριος ντίζελ αποφάσισε από το 2024 να σταματήσει την εισαγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη Νορβηγία και να συνεχίσει μόνο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αν και μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα η Νορβηγία είναι πρωτοπόρος στην διάδοση της ηλεκτροκίνησης. Το 2021, το 64,5% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην χώρα ήταν ηλεκτρικά και αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς.

Η τεράστια ανάπτυξη των ηλεκτρικών στη Νορβηγία οφείλεται όχι μόνο στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και στις πολλές παροχές που προσφέρει η κυβέρνηση. Από την άλλη, η περίπτωση της χώρας αυτής μας προετοιμάζει για ανάλογες κινήσεις που θα κάνουν και άλλες από τα τέλη της δεκαετίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!