NEAPINED

Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Nissan GT-R;

Η ιαπωνική εταιρία έχει δώσει το πράσινο φως για τον αντικαταστάτη του περιβόητου Godzilla που έχει γράψει το δικό του μύθο ανάμεσα στα καλύτερα supercars της χιλιετίας.

Το σύστημα πρόωσης θα είναι υβριδικό και πιθανότατα θα έχει ως βάση αυτό του αγωνιστικού LMP1 GT-R της Nissan με τον τρίλιτρο V6. Ενδιαφέρον είναι πως το νέο supercar της Nissan αναμένεται να είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα παγκοσμίως με μπαταρία solid state με ξηρό καταλύτη.

Το πλαίσιο στο οποίο θα βασίζεται θα είναι εντελώς νέο. Η απόδοση του υβριδικού συστήματος θα είναι περίπου στους 900 ίππους ανεβάζοντας πολύ πάνω τα δεδομένα από τους 600 του τωρινού GT-R. Ωστόσο, στο νέο η κίνηση δεν θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς αλλά και στους τέσσερις.

Σχεδιαστικά το νέο GT-R με τον εσωτερικό κωδικό R36 θα έχει ρετρό αναφορές στην εμφάνισή του. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Ζ που παραπέμπει στο 240Ζ, με έντονες ακμές και γωνίες για όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Βέβαια, μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο αφού το νέο GT-R θα παρουσιαστεί όχι νωρίτερα από το 2028.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!