NEA

Toyota: Εργοστάσια κινητήρων θα κατασκευάζουν μπαταρίες

Η ιαπωνική εταιρία θέλει δεν θέλει θα μπει στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης αφού αυξάνονται οι απαιτήσεις για εξηλεκτρισμένα οχήματα.

Στις αρχές του χρόνου η Toyota είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 70 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030. Και πρόσφατα έγινε γνωστό πως στην Ιαπωνία προχωρά η μετατροπή εργοστασίων κατασκευής κινητήρων σε αντίστοιχα για την παραγωγή μπαταριών, σε ένα πλάνο κόστους 5,6 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, τα εργοστάσια παραγωγής κινητήρων στις πόλεις Shimoyama και Myochi που βρίσκονται κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, θα αλλάξουν προσανατολισμό. Θα αναβαθμιστούν και θα παράγουν πλέον μπαταρίες για τα αυτοκίνητα της εταιρίας σε όλο τον κόσμο, ενώ ο μετασχηματισμός θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνουν περικοπές σε προσωπικό.

Στόχος είναι η συνολική ετήσια παραγωγή των μπαταριών να ανέβει από τις 6 GWh στις 40 GWh. Μέχρι το 2030 θα πρέπει να επταπλασιαστεί και να αυξηθεί στις 280 GWh ώστε να καλυφθεί η παραγωγικότητα σε εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα.

Αν και στελέχη του ιαπωνικού κολοσσού έχουν εκφραστεί πολλές φορές τελευταία με σκεπτικισμό για την ηλεκτροκίνηση, η εταιρία φαίνεται ότι κάνει ότι μπορεί για να μην μείνει πίσω στις εξελίξεις. Τουλάχιστον, αυτό θα γίνει με συγκροτημένη μέθοδο ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!