NEA

Πότε κάθε ασφαλιστική αυτοκινήτου πρέπει να μειώνει τα ασφάλιστρα;

Η ασφάλιση ενός αυτοκινήτου είναι μια από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις που συνάπτονται  μεταξύ εταιρίας και ενός πολίτη. Δίνουμε την ανάλογη σημασία όταν υπογράφουμε ένα συμβόλαιο ασφάλισης οχήματος ή μένουμε στο κόστος και ξεχνάμε τα υπόλοιπα;

Αν λοιπόν εστιάζουμε στο κόστος ενός συμβολαίου, τότε θα πρέπει να έχουμε το νου μας, όταν η εταιρία στην οποία χρόνια διατηρούμε συνεργασία, αν να κλιμακώνει τα ασφάλιστρα για υλικές ζημιές, ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου.

Εάν το κάνει, τα ασφάλιστρα για υλικές ζημιές θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, και για όσο μειώνεται η αξία του αυτοκινήτου σας. Άρα με την πάροδο το χρόνου να μειώνεται και το κόστος της ασφάλισης.

Για το λόγο αυτό η ΕΚΠΟΙΖΩ, σημειώνει τα εξής:

Η ασφαλιστική εταιρία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώνει τα ασφάλιστρα για υλικές ζημιές, ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου. Έτσι, τα ασφάλιστρα για υλικές ζημιές θα πρέπει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, και για όσο μειώνεται η αξία του αυτοκινήτου σας.

Επίσης, η ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει να σας ενημερώνει πριν από την ανανέωση της ασφάλισης, για την αξία του αυτοκινήτου που έχει υπολογίσει.

Θα πρέπει να εκτιμά σωστά την εκάστοτε αξία του αυτοκινήτου σας και στην περίπτωση που έχει κάνει υψηλότερη ανακριβή αποτίμηση, τότε είναι υποχρεωμένη να σας επιστρέψει τη διαφορά του ασφάλιστρου που έχετε καταβάλει, με την απειλή διοικητικών κυρώσεων.

Να υπενθυμίσουμε τέλος, ότι η ασφάλιση του αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική για αστική ευθύνη και υλικές ζημιές, ενώ οι υπόλοιπες παροχές είναι προαιρετικές.

Μάλιστα απαγορεύεται η κυκλοφορία ανασφάλιστου αυτοκινήτου και τιμωρείται με:

  • αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 1 έτος
  • χρηματικό πρόστιμο 500€ για αυτοκίνητο

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!