NEA

Η Kia ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυρχίδα

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών, θα παρουσιαστεί αρχές 2023 και μέσα στο νέο έτος θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις.

Το EV9 θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της Kia και θα έχει μία αισθητά premium κατεύθυνση ώστε να ανταγωνιστεί ακόμη και παραδοσιακές εταιρίες και μοντέλα, όπως το BMW XM ή την Mercedes EQE SUV.

Προς το παρόν το EV9 δοκιμάζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου κάτω από βαρύ καμουφλάζ. Βσει των στοιχείων που υπάρχουν, των spy φωτογραφιών αλλά και του concept car που έχει ήδη παρουσιαστεί, το kolesa.ru μας δίνει μία πρόγευση για το ηλεκτρικό SUV.

Όπως μπορούμε να δούμε έχει μια επιβλητική σχεδίαση διατηρώντας το φουτουριστικό στιλ του concept με τις pop-up χειρολαβές, καθώς και τις μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις του. Στο εσωτερικό αναμένεται να δούμε μία παρόμοια σχεδιαστική προσέγγιση με του EV6, ενώ θα υπάρχουν θέσεις για έως επτά επιβάτες.

Μηχανολογικά το EV9 θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP τεχνολογίας 800V που έχει και το EV6. Λογικά η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα έχει αυτονομία πάνω από τα 500 χιλιόμετρα και 0-100 σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες, τις οποίες περιμένουμε με τον καιρό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!