NEA

Σας αρέσει ένα Citroen Berlingo με στιλ 2CV;

Το Citroen Berlingo 2CV Fourgonnette δεν είναι ένα μοντέλο που θα δούμε στην παραγωγή αφού πρόκειται για μία ρετρό έμπνευση της ιταλικής εταιρίας Caselani.

Η Caselani είναι μία εταιρία που εξειδικεύεται στις μετατροπές αυτοκινήτων και μεταξύ άλλων στην αναβίωση βαν της Citroen από το παρελθόν. Όπως ήταν το αρχέτυπο 2CV Fourgonnette, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1951. Η παραγωγή κράτησε μέχρι το 1987(!) και οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 1,25 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Εδώ βλέπετε μία αναβίωση του 2CV Fourgonnette, το οποίο έχει την κλασική μάσκα της Citroen με τους στρόγγυλους προβολείς και πιο πίσω τα γκοφρέ πάνελ που είχαν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής. Πίσω όμως από το ρετρό αμάξωμα υπάρχει το σασί ενός σύγχρονου Berlingo.

Το ρετρό βαν που βλέπετε (υπάρχει και επιβατική έκδοση) θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις αρχές του 2023 σε περιορισμένο αριθμό και ανάλογα με τη ζήτηση. Και όπως βλέπουμε το τελευταίο διάστημα η μόδα των ρετρό σχημάτων είναι έντονη με αρκετές μικρές και μεγάλες εταιρίες να αναβιώνουν σχήματα από το παρελθόν. Σας αρέσει ή όχι;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!