NEA

Το SSC SC-01 είναι ένα κινεζικό supercar με 435 ίππους [vid]

Οι Κινέζοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την κατασκευή όσων περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν. Γιατί όχι και supercars;

Εδώ βλέπετε τις πρώτες εικόνες σε ψηφιακή μορφή ενός ηλεκτρικού supercar της start-up εταιρίας SSC. Το οποίο ονομάζεται SC-01 και όταν ξεκινήσει να παράγεται μέσα στο 2023 έχει ως στόχο να αποτελέσει την Camaro της Κίνας. Γιατί όχι, αφού θα κοστίζει λιγότερα από 50.000 ευρώ.

Το μήκος του είναι στα 4,085 μέτρα και ζυγίζει μόλις 1.300 κιλά και αν το τοποθετούσαμε κάπου θα ήταν σε μία κατηγορία των Audi TT και Alpine A110. Μάλιστα, η SSC λέει πως τα δυναμικά χαρακτηριστικά του SC-01 είναι ανάλογα των ευρωπαϊκών σπορ μοντέλων.

Συγκεκριμένα, το SC-01 διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα με συνδυασμένη ισχύς στους 435 ίππους. Η επιτάχυνση από το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Μία μεγάλη μπαταρία προσφέρει αυτονομία για περισσότερα από 400 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!