NEA

Κορυφαίος επενδυτής στην ΕΕ ο τομέας των αυτοκινήτων

Κορυφαίος επενδυτής στην ΕΕ στην έρευνα και ανάπτυξη αναδεικνύεται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τονίζουν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές.

Ο τομέας των αυτοκινήτων είναι μια οικονομική δύναμη για την Ευρώπη, φέρνοντας ετήσιο εμπορικό πλεόνασμα 79,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και 375 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογία για τις κυβερνήσεις στις μεγάλες αγορές της ΕΕ.

Με τη μαζική ετήσια επένδυσή του ύψους 59 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο κλάδος παραμένει ο κορυφαίος επενδυτής της ΕΕ αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών της περιοχής.

Χάρη σε αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία ηγείται της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για αυτό από το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία σχεδόν διπλασιάστηκε σε περίπου 10% το 2021.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!