NEAPINED

Το Renault 4 πάει Παρίσι – Πότε θα το δούμε στους δρόμους;

Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε πως στη γαλλική έκθεση θα παρουσιάσει το δεύτερο της ηλεκτρικό που θα αναβιώνει το ένδοξο παρελθόν της.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να ταιριάζει γάντι με τα ρετρό σχήματα. Έτσι, μετά το Renault 5 η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να παρουσιάσει σε πρωτότυπη μορφή το εμβληματικό 4, περίπου 30 χρόνια μετά την τέλος της παραγωγής.

Στην οθόνη σας βλέπετε την πρώτη teaser εικόνα του «καρτρέλ» (Quatrelle) που θα κάνει επίσημα ντεμπούτο στις 17 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να το δούμε στις βιτρίνες αφού το εμπορικό λανσάρισμα αναμένεται να γίνει τέλη 2024.

Η πλατφόρμα θα είναι μία εξέλιξη της CMF και το αμάξωμα θα έχει επιρροές από το αρχέτυπο μοντέλο. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά πιθανότατα θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά (ίσως και δύο, όπως το concept που θα δούμε στο Παρίσι με μία SUV αύρα) και η βασική έκδοση θα έχει τη μικρότερη μπαταρία του Megane E-Tech (με τις 40 kWh).

Μέχρι το 2025 η Renault θα έχει παρουσιάσει τέσσερα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πέρα από το Megane E-Tech, έχουν ανακοινωθεί ήδη τα Renault 4 και 5, ενώ αναμένουμε δύο ακόμη EV’s, πιθανότατα στην κόμπακτ κατηγορία των SUV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!