NEAPINED

H Alpine A 110 R έχει ειδικό βάρος [video]

Για την ακρίβεια, έχει πολύ λιγότερο βάρος χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος με το απόβαρο να πέφτει στα 1.082 κιλά.

Η εξοικονόμηση 34 κιλών (σε σχέση με την A 110 S) μπορεί να μην ακούγεται σπουδαία αλλά σε ένα κουπέ με το στήσιμο της Alpine παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πέρα από την οροφή και το καπό ακόμη και το πίσω κρύσταλλο ή οι ζάντες είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα έτσι ώστε η A 110 R να είναι ότι πιο κοντά σε ένα truck-car με άδεια κυκλοφορίας.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μία μεγάλη φτερούγα, νέα διπλή απόληξη, ενώ τα αναθεωρημένα αεροδυναμικά βοηθήματα προσφέρουν αυξημένο downforce. Η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά, υπάρχουν πιο σφιχτά ελατήρια έως 10%, πιο σκληρές αντιστρεπτικές έως 25% και φρένα της Brembo με δίσκους 320 χλστ.

Κατά τα υπόλοιπα ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας των 1.800 κ.εκ. εξακολουθεί να αποδίδει 300 ίππους και 340 Nm ροπής που είναι διαθέσιμα στις 2.400-6.000 σ.α.λ. Ένα διπλόδισκο επτάρι κιβώτιο στέλνει τα στέλνει όλα στους πίσω τροχούς. Και κάπως έτσι η A 110 R χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να καλύψει τα 0-100 χλμ./ώρα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 285 χλμ./ώρα.

H Alpine A 110 R παρουσιάστηκε στην Σουζούκα ενόψει του ιαπωνικού Grand Prix της F1. Στα μέσα του μήνα θα παρουσιαστεί και επίσημα στο σαλόνι του Παρισιού. Σε μόλις 100 μονάδες.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!