NEA

Συνεργασία Tesla με Pepsico. Tι περιλαμβάνει;

Η Tesla ξεκινά την παραγωγή ημι-ηλεκτρικών εμπορικών φορτηγών για την PepsiCo, η οποία θα λάβει τις πρώτες παραδόσεις τον Δεκέμβριο  έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Έλον Μασκ την Πέμπτη.

Όταν ο Mασκ αποκάλυψε το πρωτότυπο του φουτουριστικού Semi με μπαταρίες το 2017, είπε ότι το φορτηγό Class 8 θα βγει στην παραγωγή μέχρι το 2019.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα έχει μετατεθεί πολλές φορές λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων και ο Μασκ είπε ότι η παραγωγή θα καθυστερήσει για το επόμενο έτος. Τον Αύγουστο ανακοίνωσε την προγραμματισμένη παραγωγή του φορτηγού.

Σε άλλο tweet, ο Musk επανέλαβε ότι το όχημα έχει αυτονομία 500 μιλίων (805 km). Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσα φορτηγά σκοπεύει να παράγει ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων.

Το φορτηγό αναμένεται να κοστίσει 180.000 $, αν και θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για φορολογική ελάφρυνση έως και 40.000 $ σύμφωνα με τις Η.Π.Α. πρόγραμμα επιδότησης που εγκρίθηκε από τη Γερουσία.

Το 2017, η PepsiCo κράτησε 100 ημι-ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla, καθώς προσπαθούσε να μειώσει το κόστος καυσίμων και τις εκπομπές του στόλου.

Σε συνέντευξή του στο CNBC πέρυσι, το κορυφαίο αφεντικό της PepsiCo, Ramon Laguarta, είχε πει ότι οι μεταφορές αντιπροσώπευαν το 10% των εκπομπών αερίων της εταιρείας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!