NEAPINED

Ιδιωτικά αυτοκίνητα με ραντάρ κόβουν κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα

Το μέτρο δοκιμάζεται στην Γαλλία από το 2018 και μέχρι σήμερα έχουν κοπεί πάνω από 500.000 πρόστιμα με τα έσοδα να φτάνουν πέρυσι στα 76 εκατομμύρια ευρώ.

Πως σας φαίνεται το κράτος να εξουσιοδοτήσει ιδιωτικά αυτοκίνητα σε ρόλο περιπολικού; Το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στην Γαλλία όπου κυκλοφορούν 450 καθημερινά επιβατικά ως «μυστικά περιπολικά».

Αυτά τα «μυστικά περιπολικά» είναι εξοπλισμένα με φωτογραφικές κάμερες και ραντάρ που καταγράφουν ανυποψίαστους οδηγούς την ώρα που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας. Το κάθε «περιπολικό» έχει ως όριο να εκδώσει πρόστιμα ύψους 194.000 ευρώ το χρόνο.

Μόνο πέρυσι τα έσοδα από τα μυστικά «περιπολικά» έφτασαν τα 76 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχώντας στο 10% των εσόδων από τις συνολικές παραβιάσεις που έγιναν στην Γαλλία σχετικές με τον ΚΟΚ. Στην φάκα πιάστηκαν περίπου 500.000 ανυποψίαστοι οδηγοί.

Με αυτό τον τρόπο οι αρχές της Γαλλίας υποστηρίζουν πως εξοικονομούν πόρους ώστε η αστυνομία να δώσει προτεραιότητα σε άλλες σοβαρές παραβάσεις, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Και αυτό χάρη στα εξουσιοδοτημένα μυστικά «περιπολικά» που συμβάλλουν στην αποθάρρυνση των οδηγών να τρέχουν.

Βλέπετε, ένα περιπολικό μπορεί κανείς να το δει από μακριά. Αλλά ένα κανονικό επιβατικό είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζεις πως εκείνη την ώρα μπορεί να σου κανονίζει ένα γερό πρόστιμο. Εσείς, τι λέτε; Είναι αποτελεσματικό ένα τέτοιο μέτρο; Θα λειτουργούσε στην χώρα μας;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!