NEA

Η Nissan ξεπούλησε στη Ρωσία με οψιόν επαναγοράς

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan πουλά τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία σε ρωσική κρατική εταιρεία, με δυνατότητα εξαγοράς της επιχείρησης εντός έξι ετών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίου.

Η Nissan σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά και αναμένει να υποστεί μια έκτακτη ζημία περίπου 100 δισεκατομμυρίων γιεν (686,72 εκατομμύρια δολάρια) από τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την τελευταία αποχώρηση μεγάλης εταιρείας από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και έρχεται σε συνέχεια  της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, η οποία πούλησε το πλειοψηφικό της μερίδιο στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz σε Ρώσο επενδυτή τον Μάιο.

Η πώληση στην κρατική NAMI θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και το κέντρο πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Μόσχα, ανέφερε το υπουργείο. Πηγή με γνώση της συμφωνίας είπε ότι καταβλήθηκε ένα “συμβολικό ποσό”.

Η Renault φέρεται να πούλησε το μερίδιό της στην Avtovaz για ένα ρούβλι (0,0157 $). «Η «Nissan Manufacturing Rus» μεταβιβάζει τα περιουσιακά της στοιχεία στο κράτος – κάτι πολύ σημαντικό για τη βιομηχανία», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!