NEA

Η Cadillac Celestiq υποψήφια για το πιο άσχημο αυτοκίνητο στον κόσμο

Μετά από πολλά χρόνια η αμερικανική φίρμα επιστρέφει στην υπέρ-πολυτελή κατηγορία και το πράττει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα. Την Celestiq.

Όπως και να το κάνουμε με την Celestiq οι Αμερικάνοι καταφέρνουν να τραβούν την προσοχή μας. Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα από τα πιο εκκεντρικά σχεδιαστικά αυτοκίνητα που έχουμε δει τελευταία με την μεγάλη μάσκα να αποσπά την προσοχή.

Από εκεί και… πίσω τα σχόλια παύουν να είναι κολακευτικά αφού η ουρά του αυτοκινήτου είναι υπερβολικά τραβηγμένη προς τα πίσω και τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν να είναι άτακτα ενσωματωμένα στις πίσω κολόνες.

To σύστημα πρόωσης έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μία συνδυασμένη ισχύς στους 600 ίππους. Η επιτάχυνση για τα 0-100 χλμ./ώρα δεν ξεπερνά τα 4 δευτερόλεπτα. Η Celestiq μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση πάνω από 480 χιλιόμετρα χάρη σε μία τεράστια μπαταρία 111 kWh. Η μέγιστη DC ισχύς φόρτισης είναι στα 200 kW.

Ανάμεσα στα tech-lights της πλατφόρμας Ultium περιλαμβάνεται η πνευματική ανάρτηση, η ενεργητική τετραδιεύθυνση, ειδικά ηχομονωτικά υλικά, ηλεκτρομηχανική κρεμαγέρα με μεταβαλλόμενο λόγο/ υποβοήθηση κ.α.

Η Cadillac αναφέρει και άλλα πολλά όπως τους προβολείς Digital Micromirror Device με 1,3 εκατομμύρια pixel, πίσω ενεργητική πτέρυγα, υποβοηθούμενες πόρτες, τροχοί 23 ιντσών κ.α.

Στο εσωτερικό την παράσταση κλέβει το ενιαίο πάνελ από οθόνες με συνολική διαγώνιο 55 ιντσών που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το ταμπλό. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια έξτρα 11 ιντσών με ειδικό πιεζοπεριστροφικό χειριστήριο, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν ακόμη δύο οθόνες 12,6 ιντσών.

Εννοείται πως υπάρχουν όλες οι ανέσεις, από το ηχοσύστημα της AKG με τα 38 ηχεία και τα 450 LED φωτισμού καμπίνας, έως τα πλήρως κλιματιζόμενα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ διαφόρων μεθόδων.

Η Celestiq θα κατασκευάζεται και συναρμολογείται ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό «στο χέρι», στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μίσιγκαν. Ίσως για αυτό να κοστίζει όσο μία Bentley, περίπου στις 300.000 δολάρια. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στις αρχές του 2024.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!