NEA

Πού πωλούνται ακόμη αυτοκίνητα Saab;

H σουηδική εταιρία ήταν μία με πολύ σημαντικές καινοτομίες και γνωστή για τους turbo κινητήρες και τα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας.

Ωστόσο, είχε πολύ άδοξο τέλος αφού μετά την εγκατάλειψή της από την GM πριν από περίπου μία δεκαετία επήλθε η πτώχευση. Και εν συνεχεία το φλερτ με κινεζικές επενδυτικές εταιρίας που προσπάθησαν να επαναλειτουργήσουν την γραμμή παραγωγής των αυτοκινήτων. Η NEVS ήταν αυτή που τράβηξε εντελώς την «πρίζα» το 2016.

Ωστόσο, υπάρχει ένας ντίλερ στην Ταιβάν που αποτελεί μέλος της SAC (Scandanavia Asia Corporation), η οποία έχει την αντιπροσωπεία της Saab από το 1980.

Ο ντίλερ προσφέρει ολοκληρωμένα σέρβις και έχει ένα πλήρες δίκτυο από 12 σημεία που επισκευάζουν με ανταλλακτικά που έχουν ξεμείνει από παλιότερα μοντέλα ή κάποια άλλα ανακατασκευασμένα. Μάλιστα, αναλαμβάνει και ολικές επισκευές και όπως είναι φυσικό όσοι έχουν αυτοκίνητα Saab σπεύδουν να τα κάνουν σαν… καινούργια.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως η Saab ως εταιρία εξακολουθεί να υφίσταται (ως Saab-Scania) και να δραστηριοποιείται στην αεροπλοΐα, στην κατασκευή μαχητικών τζετ και στα οπλικά συστήματα.

Απ΄ότι φαίνεται όμως δύσκολα θα δούμε ξανά αυτοκίνητα με τα σήματα της σουηδικής μάρκας. Αλλά από τι στιγμή που μέχρι και η Zundapp θα επιστρέψει, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!