NEA

Γιατί η Tesla μείωσε τις τιμές της στην Κίνα; Πόσο κοστίζει ένα Model 3

H Tesla μείωσε τις τιμές εκκίνησης για τα αυτοκίνητά του Model 3 και Model Y έως και 9% στην Κίνα, σύμφωνα με καταχωρήσεις στον κινεζικό ιστότοπο της εταιρείας τη Δευτέρα.

Η τιμή εκκίνησης για το σεντάν Model 3 μειώθηκε στα 265.900 γιουάν (36.727$) από 279.900 γιουάν, ενώ για το σπορ μοντέλο Y μειώθηκε στα 288.900 γιουάν από 316.900 γιουάν, σύμφωνα με τις τιμές του προϊόντος που αναφέρονται στην επίσημη κινεζική ιστοσελίδα ($1 = 7,2399 γιουάν Κίνας).

Η Tesla προσαρμόζει τις τιμές σύμφωνα με το κόστος, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση στο Reuters. Η χρήση της χωρητικότητας στο Gigafactory της Σαγκάης έχει βελτιωθεί, ενώ η αλυσίδα εφοδιασμού παραμένει σταθερή, οδηγώντας σε χαμηλότερο κόστος, ανέφερε.

Η μείωση τιμής είναι η πρώτη από την Tesla στην Κίνα το 2022, αφού αύξησε τις τιμές για τα δύο μοντέλα νωρίτερα μέσα στο έτος λόγω του αυξανόμενου κόστους πρώτων υλών. Επίσης, έρχεται αφού η Tesla πρόσφερε ασφαλιστικά κίνητρα στους αγοραστές από τον Σεπτέμβριο για να ενθαρρύνει περισσότερες αγορές.

Η Tesla έχει αναβαθμίσει το εργοστάσιό της στη Σαγκάη για να μπορεί να παράγει 22.000 Model 3 και Model Y την εβδομάδα συνολικά, ανέφερε προηγουμένως το Reuters.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!