PINEDΑΓΩΝΕΣ

Ferrari 499P: H μεγάλη επιστροφή στο Le Mans [video]

Μετά από μισό αιώνα η Scuderia επιστρέφει στους αγώνες αντοχής, στο πρωτάθλημα WEC και στη νέα κατηγορία Le Mans Hypercar. Στόχος η νίκη!

Η 499P έχει ένα ειδικά εξελιγμένο σασί για την κατηγορία LMH. Μάλιστα, το νέο αγωνιστικό έχει κάνει πάνω από 12.000 χιλιόμετρα δοκιμών ώστε να είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του τον ερχόμενο Μάρτιο, στον αγώνα των 1.000 μιλίων του Sebring.

Το υβριδικό σύστημα βασίζεται σε έναν τρίλιτρο V6 της 296 GT3 και έχει πολλές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις ώστε να αντέχει στους πολύωρους αγώνες του WEC. Το κύκλωμα λειτουργεί στα 900V με το ηλεκτρικό μοτέρ να κινεί τους μπροστινούς τροχούς και τους πίσω ο V6. Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει τους 680 ίππους.

Στο πρότυπο της κατηγορίας Hypercar η 499P έχει μία ανάλογη σχεδίαση με έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και με το μεγαλύτερο να είναι η πίσω φτερούγα. Φυσικά, υπάρχουν LED φώτα για τη νυχτερινή οδήγηση, μεγάλες εισαγωγές αέρα, στοιχεία για βέλτιστο downforce κ.α.

To κόκπιτ αυτής της πολεμικής Ferrari αντοχής έχει τον οδηγό στο κέντρο και πίσω από μία καλύπτρα όπως σε ένα μαχητικό τζετ. Όπως μπορείτε να δείτε πάνω στο πηδάλιο υπάρχουν ένα σωρό διακόπτες, όπως και δίπλα από αυτό στην κονσόλα. Η Ferrari 499P έχει προγραμματίσει για σήμερα μερικούς γύρους στην Imola με εκλεκτούς καλεσμένους της ιταλικής φίρμας.

Τέλος, να πούμε πως στο πρωτάθλημα αντοχής WEC συμμετέχουν 6 κατασκευαστές (Toyota, Ferrari, Peugeot, Porsche, Cadillac και Glickenhaus). Η επέκταση σε 7 αγώνες, είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα, με 8 αγώνες ανά σεζόν, όπως πριν από την κατάσταση του COVID-19. Το σχέδιο είναι 8 αγώνες το 2024. Από το 2024 θα μπει και η BMW.


@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!