MUST_READNEAPINEDΑΓΩΝΕΣ

Ποιο είναι το ακριβότερο μονοθέσιο που έχει πωληθεί ποτέ;

Η F2003-GA του Michael Schumacher είναι το ακριβότερο μονοθέσιο που έχει πωληθεί στην σύγχρονη ιστορία της Formula 1.

Για το μονοθέσιο που βλέπετε είχαμε γράψει πριν από περίπου ένα μήνα και τώρα πωλήθηκε σε μία απίστευτη τιμή φτάνοντας τα 14,8 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτόματα η συγκεκριμένη F2003-GA αναδεικνύεται ως το μονοθέσιο της σύγχρονης εποχής της F1 (το απόλυτο ρεκόρ για αγωνιστικό κατέχει η Mercedes W196R) που έχει πωληθεί με την υψηλότερη τιμή. Συγκεκριμένα, στα 14.873.327 δολάρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ξανά ένα μονοθέσιο που είχε περάσει από τα χέρια του Schumacher. Ήταν μία F2001 που είχε δημοπρατηθεί το 2017 περίπου στη μισή τιμή. Στα 7.504.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby’s το μονοθέσιο είναι πλήρως λειτουργικό. «Τα αυτοκίνητα της Formula 1 αυτής της ποιότητας και προέλευσης σπάνια βγαίνουν στην αγορά», εξήγησε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας EMEA Augustin Sabatié-Garat.

Με αυτό είχε καταφέρει να πάρει τη νίκησε σε πέντε Grand Prix εκείνη την χρονιά και το έκτο του πρωτάθλημα χαρίζοντας το πέμπτο συνεχόμενο κατασκευαστών στην Ferrari. Υπάρχουν συνολικά έξι F2003 GA αλλά αυτή ήταν η καλύτερη.

Θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα μονοθέσια της Scuderia και ένα από τα καλύτερα γενικότερα μιας και είχε τον τρίλιτρο V10 που με όριο τις 19.000 σ.α.λ. ξεπερνούσε τους 900 ίππους.

Υπενθυμίζεται πως o Michael Schumacher είχε κατακτήσει με την Benetton δύο πρωταθλήματα (1994-95) και με την Ferrari πέντε (2000-2004) σπάζοντας το ρεκόρ του Fangio που κρατούσε από το 1957 με έξι νίκες. Το ρεκόρ του Γερμανού εξακολουθεί να υπάρχει και το μοιράζεται με τον Hamilton.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!