ΑΓΩΝΕΣ

GP Βραζιλίας – Προεπισκόπηση: Το τελευταίο Sprint της χρονιάς

Η Pirelli επέλεξε τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας για το Βραζιλιάνικο Grand Prix: Η C2 θα είναι η P Zero λευκή/σκληρή γόμα, η C3 θα είναι η P Zero κίτρινη/μέση γόμα και η C4 θα είναι η P Zero κόκκινη/μαλακή γόμα. Οι δυο προηγούμενοι αγώνες στο Ώστιν και στην πόλη του Μεξικό έγιναν με την ίδια επιλογή γομών.

Το Interlagos θα φιλοξενήσει τον 3ο και τελευταίο αγώνα σπριντ για φέτος μετά την Ίμολα και στο Spielberg. Το τρόπαιο Pirelli Pole Position θα δοθεί την Παρασκευή μετά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Το αυτοκινητοδρόμιο José Carlos Pace, πήρε το όνομά του από το διάσημο Βραζιλιάνο οδηγό, Ιταλικής καταγωγής, έχει φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού και περιέχει 15 στροφές που καταπονούν με μέτρια πλευρικά φορτία τα ελαστικά.

Το Βραζιλιάνικο Grand Prix είναι γνωστό για τα πολλά προσπεράσματα και τις συχνές εμφανίσεις του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο καιρός είναι πάντα ένα ερωτηματικό στο παρελθόν έχουμε δει καταιγίδες αλλά και υψηλές θερμοκρασίες με ηλιοφάνεια.

Οι ομάδες ακολούθησαν διαφορετικές στρατηγικές το 2021 αλλά όσοι ανέβηκαν στο βάθρο έκαναν δυο αλλαγές. Ο νικητής Lewis Hamilton, τερμάτισε χρησιμοποιώντας την P Zero λευκή/ σκληρή γόμα μπροστά από τους Max Verstappen, Valtteri Bottas που είχαν ίδια γόμα.

MARIO ISOLA – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ MOTORSPORT:  «Η Formula πηγαίνει στο Interlagos: ο μικρότερος σε μήκος, γύρος της χρονιάς μετά το Μονακό και το Μεξικό. Πρόκειται για μια ιστορική πίστα με φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού, που συνδυάζει γρήγορα τμήματα, με αλληλουχία στροφών μέσης ταχύτητας όπως τα περίφημα “S” του Σένα. Δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τα ελαστικά όσον αφορά στην πρόσφυση και στη σταθερότητα στο φρενάρισμα καθώς η σχεδίαση έχει ως αποτέλεσμα συνεχή ροή χωρίς αργές στροφές. Αυτό διευκολύνει τις ομάδες όσον αφορά στη διαχείριση της φθοράς των πίσω ελαστικών. Η Βραζιλία θα φιλοξενήσει και τον τελευταίο φετινό αγώνα sprint. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τα φετινά μονοθέσια στην πίστα. Επίσης, περιμένουμε πολλές διαφορετικές στρατηγικές. Το 2021 στον αγώνα του Σαββάτου οι μισοί οδηγοί έβαλαν τη μέση και οι άλλοι μισοί τη μαλακή γόμα. Παρά το μικρό μήκος της πίστας, γίνονται πολλά προσπεράσματα. Πέρυσι ο Lewis Hamilton ήταν πρωταγωνιστής σε μια επιστροφή από την 10η θέση που του έδωσε τη νίκη με στρατηγική δυο αλλαγών. Οπότε φέτος με τη νέα γενιά μονοθεσίων και ελαστικών περιμένουμε έναν ακόμη συναρπαστικό αγώνα».

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Το World Rally Championship ολοκληρώνεται στην Ιαπωνία το ίδιο Σαββατοκύριακο με το Βραζιλιάνικο Brazilian Grand Prix, η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του πρωταθλήματος. Οι ειδικές διαδρομές στο Rally Japan είναι μοιρασμένες σε πέντε διαφορετικές πόλεις στις περιφέρειες Aichi και Gifu. Η Toyota πήρε το πρωτάθλημα κατασκευαστών 2022 WRC στον προηγούμενο αγώνα στην Ισπανία όπου κέρδισε ο Sebastien Ogier.

GT: Ο Ιταλός οδηγός Raffaele Marciello κέρδισε στο πρωτάθλημα German ADAC GT Masters όπου η Pirelli είναι αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών. Ο οδηγός της Mercedes driver πήρε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Hockenheim. Νωρίτερα είχε πάρει και τον τίτλο 2022 GT World Challenge.

FIA Motorsport Games: Τα FIA Motorsport Games έγιναν στην πίστα του Paul Ricard το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή ομάδων και οδηγών από 28 χώρες. Η Pirelli ήταν ο επίσημος προμηθευτής της οργάνωσης. Παρείχε 3300 ελαστικά για όλες τις διαφορετικές χρήσεις. Η Ιταλία κέρδισε με τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!