NEAPINED

Έρχεται του χρόνου το Toyota Prius – Θα καίει και υδρογόνο;

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποκαλυφθεί το νέο Pius στο Λος Άντζελες και μέσα στο 2023 θα ξεκινήσει να πωλείται και στην Ευρώπη.

To Prius ήταν το πρώτο υβριδικό μοντέλο που σήμερα δικαιώνει τους Ιάπωνες που επένδυσαν στην σχετική τεχνολογία. Από το 1997 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 5 γενιές και η Toyota έχει πλέον από ένα υβριδικό σχεδόν για όλα της τα μοντέλα.

Και ενώ το Prius είχε μεγάλη επιτυχία στις πρώτες του γενιές, ειδικότερα η τελευταία είχε μία πολύ μέτρια εμπορική πορεία λόγω κυρίως της αντισυμβατικής και άσχημης εμφάνισης του. Ειδικότερα στο πίσω μέρος, όπως το βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

Τώρα, στην οθόνη σας βλέπετε ένα σκοτεινό teaser από το νέο Prius, το οποίο φαίνεται πολύ εντυπωσιακό ελπίζοντας οι Ιάπωνες να έβαλαν μυαλό και να έχουν σχεδιάσει ένα πίσω μέρος με λιγότερο ακραία σχεδίαση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα μηχανικά μέρα αλλά ιαπωνικά δημοσιεύματα λένε πως το νέο Prius θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E3. Πρόκειται για ένα συνδυασμό της συμβατικής TNGA-C και της EV για τα bZ ηλεκτρικά μοντέλα.

Λογικά το νέο Prius περιμένουμε να έχει μια πιο αποδοτική υβριδική έκδοση του δίλιτρου συστήματος και την plug-in έκδοση να επιστρέφει στη γκάμα με μία μεγάλη μπαταρία που θα προσφέρει 70-90 χιλιόμετρα αυτονομίας. Υπάρχουν και φήμες για μία έκδοση με κινητήρα καύσης που θα καταναλώνει υδρογόνο. Όπως είπαμε όλα αυτά είναι φήμες και μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!