NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Continental πρωτοπορεί στον αγώνα της βιώσιμης ανάπτυξης

Λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια ημέρα αειφορίας, η Continental πρωτοστατεί σε μια μάχη για έναν καθαρότερο πλανήτη και μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους που εργάζονται για την παραγωγή του φυσικού καουτσούκ.

Ένα ελαστικό κατασκευάζεται από αρκετά σημαντικά υλικά, με βασικότερο εξ’ αυτών ίσως το φυσικό καουτσούκ. Αυτό αποτελείται ακόμη και από το 40% του συνόλου του ελαστικού και προέρχεται κατά κύριο λόγο από ένα δέντρο (το καουτσουκόδεντρο).

Η αποψίλωση του πρασίνου και οι άθλιες συνθήκες εργασίας για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν από αυτή τη δραστηριότητα, έφεραν τη Continental μπροστά σε μία σπουδαία απόφαση: Να δώσει μεγάλη βαρύτητα τόσο στον τρόπο με τον οποίο παράγεται το φυσικό καουτσούκ, όσο και στις συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων.

Παράλληλα, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της σπουδαίας φίρμας ελαστικών αποφάσισε να προσεγγίσει τους τοπικούς παραγωγούς της Ινδονησίας -με όλες τις δυσκολίες που μπορούν να υπάρχουν- έτσι ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και φυσικά να μάθουν σύγχρονες μεθόδους για την παραγωγή καουτσούκ.

Πέραν αυτού, η Continental δε δίστασε να προχωρήσει σε σπουδαίες συνεργασίες (πχ με τη Michelin) με σκοπό να βρεθεί εναλλακτική μέθοδος παραγωγής του απαραίτητου υλικού (Taraxagum project) και να αποφευχθεί η αποψίλωση των δέντρων.

Σε μία κίνηση μεγάλης σημασίας για τον πλανήτη μας, η Continental στοχεύει στο να πραγματοποιείται η παραγωγή όσο πιο κοντά στα εργοστάσια κατασκευής είναι εφικτό, έτσι ώστε να αποφεύγεται η εκπομπή τεράστιας ποσότητας CO2 στο περιβάλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών προχωρά σε χρήση ανακυκλώσιμων υλικών τόσο για τη συσκευασία τους, όσο και για πρώτες ύλες, ενώ δεδομένη είναι αναγόμωση και ανακύκλωση των φθαρμένων ελαστικών, κυρίως από μεγάλα φορτηγά.

Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύθηκε ώστε να ξεκινήσει τη χρήση PET από ανακυκλωμένα μπουκάλια, αντικαθιστώντας σταδιακά το καθαρό PET ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ελαστικών.

Το περιβαλλοντολογικό παζλ της εταιρείας, έχει φυσικά πολλά ακόμη κομμάτια, όπως τη προσφορά της Continental σε επίπεδο τεχνογνωσίας, με σκοπό τη χρήση ανανεώσιμων υλικών στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων του αύριο. Υλικά όπως η ντομάτα, η αγαύη ή ακόμη και το κέλυφος του αστακού, μπορούν να φανούν χρήσιμα στην ολοκλήρωση ενός μοντέλου. 

Η Continental λοιπόν, εργάζεται σκληρά ώστε να ψηφιοποιήσει πλήρως τους παραγωγούς του φυσικού καουτσούκ μέχρι το 2030, να σταματήσει την αποψίλωση του τροπικού δάσους και να στραφεί σε κοντινή και ελεγχόμενη παραγωγή μέσα από ρίζες πικραλίδας.

Μαζί με το συνολικό αγώνα της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος, συμπληρώνεται ένα πρωτοποριακό παζλ ευαισθητοποίησης και σπουδαίων ενεργειών που συμβάλλουν δραστικά και έμπρακτα στο κοινό καλό. Και να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν πραγματικό κολοσσό με 24 μονάδες εξέλιξης, 57.000 υπαλλήλους και πολλά εκατομμύρια επενδύσεων σχετικά με το καλύτερο οικολογικό αύριο του πλανήτη μας.

Όλα αυτά χωρίς να γίνει η παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα της γκάμας, με ελαστικά για κάθε περίσταση, γνωστά για την αντοχή και τις επιδόσεις τους, καθώς και για το ιδανικό ταίριασμα στα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα του σήμερα. Όλη η φιλοσοφία της Continental, στραμμένη σε ένα καλύτερο αύριο με περισσότερο πράσινο και καθαρό περιβάλλον για όλους.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!